Cursus uurwerkreparatie


Er is veel vraag naar een goede cursus uurwerkreparatie. Dit merk ik vaak in mijn mooie vak als klokkenmaker. Men wil graag zelf de eigen klok kunnen repareren.  Sommige mensen hebben spijt dat ze nooit het klokkenmakersvak hebben geleerd. De magie van dit vak is ze altijd blijven trekken. Juist deze mensen hebben me doen besluiten met deze cursus te starten.

Als ervaren klokkenmaker wil ik mijn vakkennis en ervaring graag gebruiken. Enthousiaste, serieuze en leergierige hobbyisten zijn meer dan welkom om een aantal vaardigheden bij te brengen. Hierbij staat respect naar het uurwerk altijd voorop.

Met de cursus uurwerkreparatie wil ik graag mijn passie, vakkennis, ervaring en enthousiasme op de kandidaten overbrengen. Ik wil u enkele basisvaardigheden aanleren om eenvoudige reparaties aan een modern uurwerk te kunnen uitvoeren.

Cursus uurwerkreparatieOm zoveel mogelijk aandacht aan u te kunnen besteden start u deze cursus in een kleine groep van maximaal drie cursisten. Tijdens de cursus is het gereedschap aanwezig waarmee u kunt werken en kunt u zien wat u nodig heeft om een uurwerk te repareren. Aan het einde van de cursus kunt u werken aan uw eigen klok. Dit uurwerk dient wel een modern zaagslagwerk (repetitieslagwerk) te zijn. Neemt u bij twijfel even contact met me op.

In deze cursus uurwerkreparatie werken we met eenvoudige, moderne uurwerken. We gaan ook zeker niet aan de slag met antieke uurwerken. Vooral voor reparatie van dit soort uurwerken is gedegen vakkennis echt noodzakelijk. Ik hoop dat u door deze cursus zo enthousiast wordt over het vak dat u de opleiding Uurwerktechniek aan de Vakschool gaat volgen.

 

De cursus uurwerkreparatie (voor beginners) bestaat uit de volgende onderdelen:

  • het demonteren en monteren van het uurwerk en het benoemen van de raderen;
  • het schoonmaken van de verschillende onderdelen van het uurwerk;
  • het herkennen van slijtage aan het uurwerk;
  • het handmatig polijsten van de tappen;
  • het handmatig verbussen met ruimers;
  • het herstellen van de eindhaak van een opwindveer;
  • het vet en olie geven en doseren waar het hoort;
  • het anker afstellen op een simpele wijze uitgelegd;
  • het eventueel werken (repareren) aan uw eigen klok.

De normale werkvolgorde voor een klokkenmakers is anders, maar dit wordt in de cursus uitgelegd. U begint met de basis hoe een uurwerk in elkaar zit. Dit doet u met een aanwezig oefenuurwerk.

De bijdrage voor de totale cursus voor 8 lessen van 3 uur is 295 euro inclusief 21% btw. Het gebruik van materiaal, oefenuurwerk, gereedschap en koffie en/of thee zijn inclusief.

De cursus wordt gegeven op 8 woensdagavonden en duurt van 19.00 – 22.00 uur.

De cursussen van november/december en januari/februari zijn helaas vol. U kunt zich wel opgeven voor de cursus die waarschijnlijk start in maart, maar hier zijn nog geen data van bekend.

Voor vragen, aanvullende informatie en aanmelding kunt u me altijd bellen of een mail sturen via de contact pagina

 

cursus uurwerktechniek cursus uurwerkmaker cursus uurwerkmaken cursus uurwerkhersteller cursus klokken repareren cursus zelf klokken repareren